Τέλη του 2010 η έννοια ASONI ACADEMY ξεκίνησε μέσα από συνομιλίες ιδρυτικών μελών του Δ.Σ. του Ομίλου.

Βεβαιωμένοι εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΣΚ.Ο.Ε., με πλούσια εμπειρία δεκαετιών στο χώρο της Αθλητικής Σκοποβολής.

Εκείνη τη δεδομένη στιγμή υπήρξε ισχυρή ανάγκη για καλύτερη πιο συντονισμένη εκπαίδευση των αθλητών και η μύηση στους στο άθλημα της σκοποβολής.

Οι αθλητές/τριες σκοπευτές έπρεπε να εξοπλιστούν με μια πιο συντονισμένη και αφοσιωμένη εκπαίδευση, για την διευκόλυνση εκμάθησης κανόνων – κανονισμών της Αθλητικής Σκοποβολής, της πρακτικής Σκοποβολής (I.P.S.C.) και την ασφαλή χρήση όπλων.

Ο αρχικός στόχος του Ομίλου ήταν να βρεθεί τρόπος εκπαίδευσης εκτός του πεδίου βολής και κλειστό σκοπευτήριο. Έπειτα να δημιουργηθεί ένας χώρος να μεταδοθούν θεωρητικά τα θεμελιώδη και βασικά στοιχεία πάντα με γνώμονα την ασφαλή τεχνική της Αθλητικής Σκοποβολής

Το θέμα απαιτούσε να συμπεριληφθεί παράλληλα,εκτός του ανοιχτού χώρου στο 3ο πεδίου βολής στο ΜΟΦΑΤ – ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος με λειόκαννα όπλα (καραμπίνες – ραβδωτά τυφέκια) και όπλα χειρός, ένας χώρος ευέλικτης δυνατότητας εκμάθησης, ενίσχυσης διδασκαλίας του αθλητή με πλούσιο υλικό, σύγχρονα οπτικό-ακουστικά μέσα, πριν από κάθε δραστηριότητα και χρήση όπλου.

Έτσι τέλη 2013 ξεκίνησε να δημιουργείται σε ιδιόκτητο χώρο η στέγαση της Ακαδημίας ΑΣΟΝΙ.
Κάτω από τις οδηγίες του Προέδρου του Ομίλου Ευαγγέλου Απόστολου για τις θεωρητικές ανάγκες ενστερνισμού κανόνων – κανονισμών ασφάλειας, χρήσης και εκμάθησης του Αθλήματος της Σκοποβολής, σε κάθε αθλητή/τρια – σκοπευτή.
Δημιουργήθηκαν και συντάχθηκαν στοχευμένα,ειδικά μαθηματα,θεωρίας - ξηράς προπόνησης (dry fire practice) για όλα τα επίπεδα και τις ανάγκες των αθλητών/τριων, για την σταδιακή ,σωστή – υπεύθυνη με ασφάλεια απόδοση στην πράξη.

Ένας νέος χώρος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, ένα Ολυμπιακό άθλημα συναρπαστικό σε όλες τις πτυχές του.

ΑΣΟΝΙ

ACADEMY